Provectas

Ontwerp zonder titel - 2024-03-31T142758.173

Vitaliteitscoaching

In Nijmegen

Onze vitaliteitscoaching leidt tot minder verzuim, productievere medewerkers en duurzame gedragsverandering. Onze coaches kijken niet alleen naar leefstijlfactoren, maar ook naar mentale factoren waardoor een positieve impact ontstaat op zowel individueel- als organisatorisch niveau.
Vitaliteitscoaching Nijmegen

Waarom is vitaliteit belangrijk?

Vitaliteit – de energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat – is cruciaal voor je persoonlijke ontwikkeling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Gelukkig kun je vitaliteit zelf ontwikkelen en beheersen.

Door je te richten op fysieke energie en de vier leefstijlfactoren – beweging, slaap, voeding en ontspanning (stressmanagement) – kun je een positieve verandering in je leven teweegbrengen.

Vitaliteitscoaching houdt in ervoor zorgen dat werknemers de energie, motivatie en veerkracht bezitten om al hun persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten, zowel op het werk als thuis.

We stimuleren werknemers om zelf de controle te nemen en zich bewust te worden van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen vitaliteit en energiemanagement.

Wat is vitaliteitscoaching?

Als gespecialiseerd vitaliteitsbureau werken we nauw samen met bedrijven om de vitaliteit van werknemers te bevorderen en een gezonde, energieke werkomgeving te cultiveren.

Onze benadering gaat verder dan alleen leefstijladvies. Onze coaches richten zich op de individuele behoeften van elke medewerker, waarbij we niet alleen hun levensstijl, maar ook hun fundamentele behoeften om zich optimaal te voelen, onder de loep nemen.

We graven dieper om de kern van hun uitdagingen te begrijpen, wat leidt tot duurzame verbeteringen en een sterker gevoel van welzijn op de lange termijn.

Het resultaat? Medewerkers die bruisen van energie, motivatie en veerkracht. Dit heeft een direct positieve impact op jouw bedrijf: vermindering van ziekteverzuim, verhoogde productiviteit en minder stress onder het personeel.

Mogelijkheden in vitaliteitscoaching:

Individuele vitaliteitscoaching

Elk traject met onze ervaren coaches is een persoonlijke reis, op maat gemaakt voor de specifieke behoeften en doelen van de medewerker. Tijdens deze één-op-één gesprekken krijgt elke deelnemer de gelegenheid om gezondheidsdoelen te stellen, uitdagingen te bespreken en een gepersonaliseerd actieplan te ontwikkelen.

Vitaliteitsworkshops voor werknemers

Bij Provectas geloven we in de kracht van educatie en collectieve groei op het gebied van vitaliteit. Onze vitaliteit workshops zijn ontworpen om niet alleen kennis te delen, maar ook om een actieve en inspirerende ervaring te bieden die de deelnemers aanmoedigt om gezondere keuzes te maken.

Vitaliteitstraining voor leidinggevenden

Onze vitaliteitstrainingen bieden de essentiële tools en inzichten om een werkomgeving te creëren die welzijn en hoge prestaties bevordert. Deze praktische trainingen zijn een investering in de toekomst van uw organisatie, waarbij leiders leren om een positieve, ondersteunende organisatiecultuur op te bouwen.

Hoe werkt vitaliteitscoaching?

0-meting
Het startpunt van een coachtraject is de 0-meting. Voorafgaand aan het coachgesprek ontvangt de medewerker een online vragenlijst. Hoe staat het er op dit moment voor met de vitaliteit?

De hulpvraag
Tijdens een eerste gesprek maken we de hulpvraag concreet. Deze mag klein óf groot zijn. Heeft de medewerker deze nog niet scherp? Dan helpt onze vitaliteitscoach hierbij. Door middel van Chivo-methodieken achterhaalt de coach de daadwerkelijke oorsprong van de hulpvraag. De deelnemer ontwikkelt een vitaliteitsplan met hierin concrete doelen.

Traject
Tijdens de overige sessies gaan coach en medewerker aan de slag met de kern van de hulpvraag. Dit doen zij aan de hand van gesprekken waarin de coach handige handvatten en opdrachten meegeeft. Samen ontdekken ze wat voor de deelnemer wél en juist níet werkt. Zo komt de medewerker tot een gepersonaliseerd plan, dat hij of zij ook na het traject vol kan houden.

1-meting
Na afloop van het traject vult de medewerker nogmaals de online vragenlijst in. Zo bieden we inzicht in de daadwerkelijke ontwikkeling.

Vitaliteitsanalyse en metingen

Tijdens onze coaching doen we verschillende metingen bij collega’s. We kijken naar wat er nodig is en doen daarbij metingen van het lichaam met onze InBody scanner.

De arbeidsgerelateerde context wordt bestudeerd door middel van een vragenlijst. Tijdens de intake richten wij ons op belangrijke aspecten om inzicht te krijgen in de biologische en psychosociale stressfactoren waarmee werknemers worden geconfronteerd. Dit wordt onderzocht met behulp van een cirkel- en gevoelscan.

Het WEB-model biedt verdieping in de arbeidsspecifieke context en houdt rekening met zowel stressveroorzakende als stressverminderende factoren. De combinatie van deze factoren kan leiden tot werkstress of bevlogenheid, afhankelijk van de persoonlijkheid en vitaliteit van het individu.

Een goede balans leidt tot positieve stress en bevlogenheid, terwijl een verkeerde balans kan resulteren in negatieve stress en uiteindelijk burn-out.

Meer weten? Download onze brochure

In deze brochure vind je:

Individuele vitaliteitscoaching

Tijdens de individuele coaching op uw locatie of online kunnen medewerkers hun persoonlijke gezondheidsdoelen delen, uitdagingen bespreken en samen met de coach een op maat gemaakt verbeterplan ontwikkelen. De impact van deze persoonlijke aanpak is aanzienlijk:

Vitaliteitworkshops voor werknemers

Bij Provectas zetten we in op educatie en gezamenlijke ontwikkeling in vitaliteit. Onze vitaliteitsworkshops bieden niet alleen kennis, maar inspireren ook actief tot gezondere levenskeuzes. Ervaar hoe onze workshops bijdragen aan het welbevinden van jouw team:

Vitaliteitstraining voor leidinggevenden

Leidinggevenden spelen een sleutelrol in het welzijn en de prestaties van hun teams. Provectas biedt daarom vitaliteitstrainingen aan speciaal voor leidinggevenden, gericht op gezond leiderschap. Ontdek hoe deze trainingen helpen bij het creëren van een gezonde organisatiecultuur:

Meer weten? Download onze brochure

In deze brochure vind je:

“Mercy van Provectas heeft bij ons een gym opgezet in een vrije ruimte en begeleidt mensen bij het uitvoeren van sport en aanpassen van leefstijl. Ik kan hem zeker aanbevelen, een gym hebben is één, maar een enthousiaste aanjager die ervoor zorgt dat het een succes wordt, is iets anders.”

Directeur beslist.nl

Projectleider caesaergroup

“Mercy van Provectas richt zich op het bevorderen van vitaliteit binnen onze organisatie, met focus op psychologische basisbehoeften en het opbouwen van duurzame relaties. Zijn aanpak leidt tot meer zelfontdekking en waardering onder collega’s. Zijn empathische stijl en kennis van vitaliteit en interactie inspireren ons team. Dit heeft ons management overtuigd om een ‘lead by example’ cultuur te ontwikkelen. Mercy’s impact op vitaliteit en geluk binnen Caesar is echt opmerkelijk.”

Meer weten over vitaliteitscoaching?

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op met Mercy.

info@provectas.nl
+31 6 40772836

Onze vitaliteitsdiensten:

Offerte aanvragen

Wat leuk dat je een offerte van ons wilt ontvangen! Vul onderstaande gegevens in en verstuur je aanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

open gym

Gratis 14-dagen pas

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*Annuleren kan op elk moment. Abonnement start na de proefperiode.

🔥 Neem contact op!