Provectas

Ontwerp zonder titel - 2024-03-31T142758.173

Vitaliteitscoaching voor werknemers

Waarom is vitaliteit belangrijk?
Vitaliteit – de energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat – is cruciaal voor je persoonlijke ontwikkeling op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Gelukkig kun je vitaliteit zelf ontwikkelen en beheersen. Door je te richten op fysieke energie en de vier leefstijlfactoren – beweging, slaap, voeding en ontspanning (stressmanagement) – kun je een positieve verandering in je leven teweegbrengen. Vitaliteitscoaching houdt in ervoor zorgen dat werknemers de energie, motivatie en veerkracht bezitten om al hun persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten, zowel op het werk als thuis. We stimuleren werknemers om zelf de controle te nemen en zich bewust te worden van hun verantwoordelijkheid voor hun eigen vitaliteit en energiemanagement.

Onze diensten inzake vitaliteitscoaching:

 • 0-meting

  Het startpunt van een coachtraject is de 0-meting. Voorafgaand aan het coachgesprek ontvangt de medewerker een online vragenlijst. Hoe staat het er op dit moment voor met de vitaliteit?

 • De hulpvraag

  Tijdens een eerste gesprek maken we de hulpvraag concreet. Deze mag klein óf groot zijn. Heeft de medewerker deze nog niet scherp? Dan helpt onze vitaliteitscoach hierbij. Door middel van Chivo-methodieken achterhaalt de coach de daadwerkelijke oorsprong van de hulpvraag. De deelnemer ontwikkelt een vitaliteitsplan met hierin concrete doelen.

 • Traject

  Tijdens de overige sessies gaan coach en medewerker aan de slag met de kern van de hulpvraag. Dit doen zij aan de hand van gesprekken waarin de coach handige handvatten en opdrachten meegeeft. Samen ontdekken ze wat voor de deelnemer wél en juist níet werkt. Zo komt de medewerker tot een gepersonaliseerd plan, dat hij of zij ook na het traject vol kan houden.

 • 1-meting

  Na afloop van het traject vult de medewerker nogmaals de online vragenlijst in. Zo bieden we inzicht in de daadwerkelijke ontwikkeling.

Wat levert vitaliteitscoaching op voor de organisatie?

Preventieve coaching leidt tot een verhoogd welzijn en verbeterde resultaten op de werkvloer. Eigen regie en focus dragen bij aan duurzaam inzetbare, bevlogen en tevreden werknemers. Autonome motivatie leidt tot leven in plaats van overleven.

Bespaar per person per jaar bijna €2000,- aan werkgeverskosten als gevolg van met name niet- chronisch verzuim (20%) en productiviteitsverlies (76%).
Medewerkers na een traject vitaliteitscoaching werken tot 60% effectiever en herstellen sneller na een heftige werkdag.
Het verzuim daalt gemiddeld met 5- 10% na een coachingstraject en met name stress daalt met ruim 30%.
Op welke onderwerpen richt vitaliteitscoaching zich op?
Vitaliteitscoaching omvat een scala aan onderwerpen, zoals:

open gym

Gratis 14-dagen pas

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*Annuleren kan op elk moment. Abonnement start na de proefperiode.

🔥 Neem contact op!