Provectas

Personal training
Nijmegen

Voel je binnen drie maanden weer fit en energiek door een bewezen formule.
Wij zorgen dat je er nog plezier aan beleeft ook.

Wat is een personal trainer?

Altijd een leuke training die uitdagend is en waarbij je doelen behaald worden op fysieke en mentale aspecten? Een personal trainer is iemand die de kennis, kwaliteiten en ervaring in huis heeft om een plan op te stellen voor de lichamelijke conditie en mentale gesteldheid. Het is de perfecte ondersteuning voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. Ieder persoon is uniek en heeft een andere aanpak nodig en daarom is een persoonlijk beweeg- en trainingsplan van groot belang om de doelen te realiseren.

Een personal trainer werkt resultaatgericht en doet er alles aan om gedurende een korte of lange periode alle gewenste doelen te verwezenlijken op het gebied van sport, bewegen, voeding en mentale aspect voor een gezonde(re) en energieke leefstijl. De personal trainer is niet iemand waarmee je alleen maar traint, hij of zij kan is namelijk ook je coach, motivator, inspirator, mental coach, sportpartner en vertrouwenspersoon. 

Afspraken die worden ingepland gaan altijd door; als je moe bent, het regent of sneeuwt, als je geen zin hebt of gewoon moe bent na een dag werk. Je coach is de stok achter de deur die het belang van jouw doelen ook inziet en je altijd motiveert om hieraan te blijven werken.

Doelen

Doelen zijn heel persoonlijk en verschillen per individu. Er zijn talloze doelen op te noemen zoals:

  • Energie vergroten, zodat je na het werk nog energie hebt om leuke activiteiten te ondernemen
  • Stressklachten verminderen
  • Verantwoord afslanken
  • Conditie verbeteren of op peil houden
  • Aansterken en spiermassa vergroten (belang van krachttraining)
  • Leefstijl verbeteren
  • Werken aan lichaamshouding
  • Rugklachten en/of nekklachten vermijden

Hoe worden doelen bepaald?

Je coach neemt de tijd om jouw ‘waarom’ en doelen die je wilt bereiken te begrijpen door middel van een diepgaand consultatieproces. Hierin wordt gekeken naar slaap, dieet, lichaamsbeweging en stressniveau om te ontdekken wat jou motiveert om je doelen vorm te geven. Hierbij wordt er meegekeken en advies gegeven op basis van onze kennis, zodat de verwachtingen realistisch in beeld gebracht kunnen worden. Een doel zoals een marathon lopen binnen 1 maand tijd zonder enige ervaring of 10kg afvallen in een maand tijd zijn ambitieuze doelen, maar de haalbaarheid is niet realistisch genoeg om als goed doel te beschouwen.

Hoe bereik je jouw doelen?

Door de coach wordt een programma op maat gemaakt. Samen wordt er gekeken naar de beste bewegingsvorm die hierbij past en de intensiteit van de begeleiding. Er zijn namelijk verschillende trainingen die kunnen worden ingezet, zoals krachttraining, conditietraining, plyometrie enz, waarbij gebruik kan worden gemaakt van vrije gewichten, lichaamsgewicht, apparaten en weerstandstraining met banden lees hier meer over soorten trainingen en het voordeel per training.